Meer plezier in het opvoeden door je band met je kind te versterken

Uncategorized

Rondleiding Voedselbank

 

 

Op maandagochtend 1 december 2014 kregen Praktijk Zon&Zen en Praktijk KinderKennis een rondleiding bij de Voedselbank in Deventer.

Het was voelbaar dat de meteorologische winter was begonnen. Met dikke jassen aan betraden we het industrie terrein waar de voedselbank gevestigd is. We werden warm verwelkomd door Frits Colenbrander. Hij vertelde heel inspirerend over het werk bij de voedselbank. Deventer is ook een regionaal punt van waaruit veel goederen verdeeld worden over Salland en Twente. Het gaat om ongeveer 2000 gezinnen in deze regio. “In Deventer alleen gaat het om 6000 monden”, aldus Frits. Ook vertelt hij dat de hele voedselbank draait op vrijwilligers die zich inzetten in uiteenlopende activiteiten voor de voedselbank. Als snel denk je aan het inpakken van de pakketten maar ook geschonken voedsel ophalen bij een supermarkt die gaat verbouwen. Dan staan daar een paar vrijwilligers klaar die de mouwen op stropen en alles inladen. Ook Frits zelf werkt als vrijwilliger minimaal 3 dagen per week bij de Voedselbank en gaat over de distributie en coördinatie. “Het is mooi om te zien dat ook grote bedrijven mee willen werken, door bijvoorbeeld hun route met ons te combineren zodat er elke week een vracht gebracht kan worden naar een ander uitgiftepunt.” Er is deze decembermaand extra aandacht voor de gezinnen die elke week bij de voedselbank komen. Kerstpakketten die geschonken worden door bedrijven en particulieren worden verdeeld zodat iedereen iets extra’s heeft in het begin van het nieuwe jaar. Wil je ook wat bijdragen aan de gezinnen in Deventer? Denk dan ook dit jaar aan de voedselbank als je niks met je kerstpakket doet.

20141201_102606

20141201_095922

http://www.voedselbankdeventer.nl/

admin

Als Pedagoog (afstudeerrichting jonge kind en jeugd, RuG) ben ik aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) Tijdens mijn ambulante werk in de gezinsbegeleiding, intramuraal en als orthopedagoog bij een woonvorm voor mensen met autisme, kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende problematiek waarbij ik hulp en advies geboden heb. In die tijd heb ik ervaring opgedaan met opvoedingsondersteuning, autisme, hechtingsstoornissen en “multiproblem gezinnen”.
Ik probeer dan ook altijd tijdens mijn werk aan te sluiten bij de ouders/leerkrachten en hun zo te adviseren dat zij zelf weer verder kunnen.