Meer plezier in het opvoeden door je band met je kind te versterken

Uncategorized

Come and play in Bryant Park New York!

 

 

In New York, bij de Public Library bevindt zich Brayant park. Tussen de wolkenkrabbers van Fifth Avenue, Sixth Avenue, 40th Street en 42nd Street. Niemand verwacht het midden in Manhattan maar in het park worden gratis educatieve programma’s en entertainment geboden voor mensen van alle leeftijden.

1Het verbaasde ons dat op verschillende plekken activiteiten voor kinderen zijn ingericht. Zo is er een lees- en spelletjeshoek waar kinderen zelf boekjes kunnen lezen en voorgelezen kunnen worden. Er staat een spelkar vol spelletjes die kinderen kunnen pakken en aan een tafeltje kunnen gaan spelen. En er wordt volop gebruik van gemaakt! Je ziet hier kinderen met elkaar lezen, ouders en grootouders met hun kinderen spelletjes doen.6

4

Zoiets kan Praktijk KinderKennis natuurlijk alleen maar toejuichen! Wat een mooie uitnodiging voor kinderen! Aan de andere kant van het park bij de hoofdingang van de New York Public Library onder toezicht van de 2 beroemde leeuwen Patience en Fortitude vind je de art cart. Daar zijn blauwe tafeltjes die speciaal voor kinderen zijn gereserveerd om creatief bezig te zijn.

Hier spraken we één van de vrijwilligers mevrouw Williams die haar weg wel weet in New York. Ze krijgt van Broadway materialen die over zijn om te gebruiken voor de Art Cart. Veertjes, stofjes, glitters en nog veel meer. Mevrouw Williams vertelde dat al deze activiteiten worden begeleid door vrijwilligers, vaak oorlogsveteranen.

In New York weten ze hoe belan5grijk spelen is. Spel als therapie, spel als ontmoeting, spel als middel van contact. Ik kon het niet laten om zelf ook even mee te doen! Wat geweldig hoe kinderen en hun ouders hier uitgenodigd worden om samen tot spel te komen! Spel is de taal van iedereen.

http://www.bryantpark.org/things-to-do/games.html

http://www.bryantpark.org/things-to-do/artcart.html

http://blog.bryantpark.org/2015/04/playing-card-games-strengthens-family.html

 

 

 

 

admin

Als Pedagoog (afstudeerrichting jonge kind en jeugd, RuG) ben ik aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) Tijdens mijn ambulante werk in de gezinsbegeleiding, intramuraal en als orthopedagoog bij een woonvorm voor mensen met autisme, kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende problematiek waarbij ik hulp en advies geboden heb. In die tijd heb ik ervaring opgedaan met opvoedingsondersteuning, autisme, hechtingsstoornissen en “multiproblem gezinnen”.
Ik probeer dan ook altijd tijdens mijn werk aan te sluiten bij de ouders/leerkrachten en hun zo te adviseren dat zij zelf weer verder kunnen.