C.T.M. (Nienke) Langhout MSc

C.T.M. (Nienke) Langhout MSc

Mijn naam is Nienke en ik ben pedagoog. Na het behalen van mijn PABO diploma heb ik ook de universitaire studie pedagogische wetenschappen aan de Rijks Universiteit Groningen afgerond. Daarna ben ik gaan werken in een GGZ-instelling en heb ik veel ervaring opgedaan met zowel individuele ondersteuning als met groepswerk. Zo heb ik gewerkt met kinderen en ouders met psychische problemen, jongvolwassenen met autisme en jongeren. Ik heb ondersteuning geboden in de opvoeding bij multi-problem gezinnen en met jonge moeders en hun kinderen. Ik heb geleerd om verschillende methodieken toe te passen bij het observeren van de ouder-kind (spel)interacties waaronder video-interactietraining en de Marschalk Interaction Methode (Theraplay).

Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd in het werken met kinderen en ouders waarbij ik spelbegeleiding en elementen van Theraplay® toepas. Ik heb Level 1, Level 2 en groepsTheraplay® van de Theraplay® opleiding in Nederland afgerond.

In 2015 heb ik mijn eigen praktijk KinderKennis geopend in Gorssel en bied ik o.a. spelbegeleiding, speltherapie met elementen van Theraplay, pedagogisch advies en trainingen aan. Met mijn grote roze spelkoffer ga ik bij kinderen en gezinnen langs rondom Apeldoorn, Deventer, Lochem en Zutphen.

Sinds 2016 ben ik moeder van een dochter en in 2018 is onze zoon geboren. Elke dag zie ik hoe belangrijk spel is voor de ontwikkeling van het kind en het contact tussen kind en ouder. Kinderen maken het normale in het leven bijzonder en zorgen ook voor de nodige uitdagingen. Elke keer merk ik dat een goede verbinding en een veilige basis belangrijk zijn om deze uitdagingen op een goede manier aan te kunnen gaan.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVO; Nederlandse Vereniging voor pedagogen en Onderwijskundigen. Lidnummer 17894. En werk ik volgens de beroepscode van het NVO.

Samenwerking

Praktijk KinderKennis maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband met verschillende ondernemers in de zorg. Deze samenwerking is opgericht vanuit dezelfde betrokkenheid en passie voor de hulp aan kinderen en gezinnen. Er is een breed aanbod aan advies, begeleiding en training in de Stedendriehoek. Ik werk samen met:

Praktijk Zon & Zen

Bureau Gezinszorg