C.T.M. (Nienke) Langhout MSc

C.T.M. (Nienke) Langhout MSc

Mijn naam is Nienke en ik ben pedagoog. Na het behalen van mijn PABO diploma heb ik ook de universitaire studie pedagogische wetenschappen aan de Rijks Universiteit Groningen afgerond. Daarna ben ik gaan werken in een GGZ-instelling en heb ik veel ervaring opgedaan met zowel individuele ondersteuning als met groepswerk. Zo heb ik gewerkt met kinderen en ouders met psychische problemen, jongvolwassenen met autisme en jongeren. Ik heb ondersteuning geboden in de opvoeding bij multi-problem gezinnen en met jonge moeders en hun kinderen. Ik heb geleerd om verschillende methodieken toe te passen bij het observeren van de ouder-kind (spel)interacties waaronder video-interactietraining en de Marschalk Interaction Methode.

Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd in het werken met kinderen en ouders waarbij ik spelbegeleiding en elementen van Theraplay® toepast. Ik heb Level 1, Level 2 en groepsTheraplay® van de Theraplay® opleiding in Nederland afgerond.

In 2015 heb ik mijn eigen praktijk KinderKennis geopend in Gorssel en biedt ik o.a. spelbegeleiding, speltherapie, pedagogisch advies en trainingen aan rondom Apeldoorn, Deventer, Lochem en Zutphen.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVO; Nederlandse Vereniging voor pedagogen en Onderwijskundigen. Lidnummer 17894. En werk ik volgens de beroepscode van het NVO.

Samenwerking

Praktijk KinderKennis maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Zorgbureau Vigor. Deze samenwerking is opgericht vanuit dezelfde betrokkenheid en passie voor de hulp aan kinderen en gezinnen. Er is een breed aanbod aan advies, begeleiding en training in de Stedendriehoek. Ik werk samen met:

Zorgbureau Vigor

Praktijk Zon & Zen

Bureau Gezinszorg